Uitgelicht

Factsheet laaggeletterdheid

In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen van 16 jaar en ouder moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Dit betekent dat ongeveer 1 op de 6 mensen in Nederland laaggeletterd is. Van alle werknemers in Nederland is 9% laaggeletterd. Meer dan de helft van deze groep is moedertaalspreker.

Lees in onze factsheet meer over laaggeletterdheid, de gevolgen ervan én hoe Voorwaartz u helpt om mét subsidie Tel mee met Taal laaggeletterdheid op uw werkvloer aan te pakken.

Download factsheet Meer uitgelicht

Aan het woord

Deelnemer

“Mijn collega’s en ik hebben veel geleerd. We hebben allemaal gevonden wat we in de training zochten. Voorwaartz heeft het hele traject rondom de subsidieaanvraag voor ons uit handen genomen. Dat scheelt ons bedrijf een hoop in de kosten! Binnenkort starten we met het vervolg.”

Adrienn Maria Hogye

Adriennn Hogye

Operations Manager

HR

“Door onze prettige samenwerking met Voorwaartz kunnen wij onze medewerkers een op het bedrijf aangepast taaltraject aanbieden.
Dit geeft ons personeel een boost in zelfvertrouwen én sociale vaardigheden, waar zowel werkgever als werknemer de vruchten van plukken!”

Patrick Oosterveer

Patrick Oosterveer

HR Manager

HR

“CM.com is enthousiast over Voorwaartz als taalpartner. Voorwaartz denkt mee en zorgt voor een gevarieerde manier van leren met veel interactie. Dat geldt voor zowel voor de klassikale trainingen als de online lessen!”

Sanneke Dijkstra

Sanneke Dijkstra

HR Business Partner L&D

Aan het woord

Deelnemer

“Taalscholing heeft mij meer zelfvertrouwen gegeven in mijn werk. Ik kan nu beter communiceren met mijn collega’s, mijn cliënten en hun naasten.”

Laurens

Zorg

HR

“Samen met onze partner Voorwaartz zorgen wij ervoor dat onze medewerkers de Nederlandse taal beheersen.
Dit draagt bij aan de ontwikkeling van onze medewerkers en hier zijn wij erg trots op!”

Stoffels Bleijenberg

Schoonmaak

Opdrachtgever

“Voorwaartz is al jaren onze vaste, betrouwbare partner voor taal- en rekenonderwijs. We hebben altijd een prettig contact, waarin we snel met hen kunnen schakelen. Bovendien neemt Voorwaartz veel administratief werk uit handen!”

Perfetti Van Melle

Voedingsproducent

Zullen we met u meedenken?

Neem gerust contact op met Marijn. Zij zal op een praktische en creatieve manier met uw leervraag aan de slag gaan!