!LET OP!

Kom niet zonder afspraak naar ons kantoor. Vanwege Corona plannen we alleen intakes in op afspraak.

Mail naar administratie@voorwaartz.nl om een afspraak te maken.

U kunt als statushouder bij ons een intake doen voor een inburgeringstraject. Wij stellen uw taalniveau vast en beslissen of wij een u een traject kunnen bieden. Dit traject moet u zelf bij ons inkopen. Het is mogelijk om hiervoor een lening te krijgen bij DUO.

U kunt bij ons de taallessen van uw inburgeringstraject volgen, de module Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt, de module Kennis van de Nederlandse Maatschappij en inburgeren met het Staatsexamen (programma l of ll). We bereiden u voor op uw examens en uw eindgesprek. Voorwaartz voert het keurmerk Blik op werk.

Intake

Als u zich bij ons aanmeldt maken we kennis en we bespreken wat uw doelen zijn. U maakt een aantal taaltoetsen en een taalleerbaarheidstoets. Wij stellen uw niveau vast en beoordelen wat het best bij u past: inburgeren of Staatsexamen doen. Daarna beslissen wij of wij een u een traject kunnen aanbieden.

Als u in Nederland een MBO/HBO- of universitaire opleiding wilt volgen moet u een Staatsexamendiploma hebben. U leest hier meer over op www.inburgeren.nl. Als wij voor u een traject verzorgen ontvangt u van ons een trajectplan en een offerte. U vraagt zelf uw lening bij DUO aan en regelt uw betaling aan ons. Wanneer u dat wilt helpen we u daarbij.

Incompany-Projectontwerp

Uitvoering

U volgt een bij uw niveau passend taaltraject en de modules Oriëntatie op de Nederlandse arbeidsmarkt en Kennis van de Nederlandse Samenleving. Ook kunt u inburgeren met het Staatsexamen (programma l of ll). Welk traject u bij ons volgt is afhankelijk van uw beginniveau.

U krijgt les in een groep van maximaal 10 personen en moet dagelijks huiswerk maken. Tussentijds wordt u steeds getoetst zodat we goed in de gaten houden hoe het gaat. We bereiden u voor op uw examens en uw eindgesprek. U wordt geïnformeerd over concrete studie- en werkmogelijkheden en zo mogelijk geattendeerd op vacatures bij onze klanten. Voorwaartz voert het keurmerk Blik op Werk.

Wat u moet weten:

Het inburgeringstraject bestaat uit drie onderdelen:

 1. Taalonderwijs Nederlands; er kan gekozen worden tussen drie niveaus:
  minimaal A2 niveau (eindniveau lagere school);
  staatsexamen l (B1, startniveau voor MBO);
  staatsexamen ll (B2, startniveau voor HBO/universiteit).
 2. Kennis van de Nederlandse Maatschappij (KNM);
 3. Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt (ONA).

KNM en ONA vormen samen het onderdeel Kennis Nederlandse Samenleving (KNS). KNM en ONA kunt u volgen als u taalniveau A2 beheerst.
De eerste twee onderdelen, Taal en Kennis van de Nederlandse Maatschappij worden middels een examen afgenomen.

Voor het onderdeel Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt wordt een gestructureerd portfolio aangeleverd aan de hand waarvan een gesprek wordt gevoerd. ONA is een verplicht onderdeel wanneer de inburgeringstermijn op of na 1 januari 2015 is gestart.

 • Voorwaartz vergoedt geen reiskosten en vergoedt geen kosten voor kinderopvang;
 • Voorwaartz stelt geen laptops beschikbaar en helpt inburgeringskandidaten niet deze met behulp van de DUO-lening aan te schaffen.
 • Voorwaartz voert het keurmerk Blik op Werk.
Call Now Button